Skytterkonkurranser i Norge

I Norge kan man konkurrere både i baneskyting og andre former for skyting. De fleste konkurransene arrangeres på klubbnivå eller lokalt nivå, men det blir også arrangert regionale og nasjonale konkurranser. NM i jaktfelt arrangeres av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Landsskytterstevnet

Landsskytterstevnet er et av de mest kjente arrangementene innen norsk konkurranseskyting. Dette stevnet blir arrangert av Det Frivillige Skyttervesen. Det skytes med armegevær, og det blir kåret en skytterkonge/skytterdronning.

Mange stevner å delta på

Leirdueskyting er en utbredt sport, og her kan man konkurrere både to og to mot hverandre, på uhøytidelig måte, eller man kan bli med på lokale, regionale eller nasjonale stevner. Baneskyting består av mange ulike øvelser, og skytterklubbene arrangerer jevnlig konkurranser for utøvere på ulike nivå, slik at alle får sjansen til å konkurrere. De aller beste går videre til større konkurranser.

Skiskyting er en populær vinteridrett med mange aktive utøvere. De yngste slipper å ha geværet på ryggen når de går i løypa. Det arrangeres også jaktfelt om vinteren. En annen skytesport man kan prøve seg på, er bueskyting. Norge har mange bueskytterklubber, og dette er også en spennende konkurransesport.